Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ,szybkie i przepyszne ciasto z serii "sezonówka". Ciasto,które można zrobić z każdym rodzajem owoców. Zaczynając od rabarbaru poprzez truskawki ,porzeczki,maliny , jagody itd -czyli na co aktualnie jest sezon lub to co lubimy najbardziej. Mrożone równierz się sprawdzą. Ciasto bez dodatku owoców będzie smaczną babką piaskową.
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Składniki
CIASTO: Masło rozpuszczamy w rondelku Całe jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ciepłe masło i chwilę miksujemy do połączenia się składników.Obie mąki przesiewamy do miseczki dodajemy proszek do pieczenia mieszamy. Łączymy z masą jajeczną. Mieszamy przez chwilę aż ciasto będzie jednolitą masą. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 25 cm). Na wierzchu układamy owoce * WERSJA Z RABARBAREM: Przed przygotowaniem ciasta rabarbar należy obrać i pokroić w kostkę. Posypać cukrem odstawić aż puści sok. Następnie przecedzić na sicie i obsypać bułką tartą
Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy do suchego patyczka.Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.