Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pyszne i łatwe w przygotowaniu.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85258
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2554
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4007
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7120
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85258
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2554
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4007
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7120
Składniki
Wykonanie biszkoptu; Białka ubić mikserem na sztywno, pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Następnie łyżka po łyżce mąkę przesianą z proszkiem. Spód tortownicy o śr. 24 cm. wyłożyć papierem do pieczenia. Boków nie wykładamy i niczym nie smarujemy. Wylewamy ciasto. Pieczemy w 160 *C 40 minut Wykonanie galaretki; Owoce kaki obieramy, kroimy na kawałeczki i miksujemy blenderem. Żelatynę wsypujemy do szklanki, zalewamy ją zimna wodą, tak aby przykryła żelatynę. Odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie dolewamy 1/3 szklanki wrzątku. Mieszamy i jeszcze ciepłą wlewamy do zmiksowanych owoców. Wylewamy na wystudzone ciasto. Wykonanie bitej śmietany; Śmietankę miksujemy na sztywno z cukrem pudrem. Całość można posypać dowolna dekoracją. Smacznego.