Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie smakuje i zdobi stół;)
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1316
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 253
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 44
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 40
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1316
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 253
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 44
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 40
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,nastepnie nadal ucierając dodawać po kolei jajka,skórkę cytrynową.Płatki owsiane wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia,po czym dodawać do ucieranej masy po łyżce.Na koniec dodać rum.
Wiśnie rozmrozić osączyć z nadmiaru wody.Ciasto wyłożyć na tortownicę,wcześniej wysmarowaną masłem i wygładzić powierzchnię.Na cieście położyć wiśnie.
Grube płatki owsiane wymieszać z kokosem i posypać nimi wiśnie.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stC i piec 35-40 min.