Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo szybkie w wykonaniu. Nie za słodkie, takie w sam raz. Domownikom bardzo smakowało. Serdecznie polecam.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 959
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 845
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 480
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 959
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 845
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 480
Składniki
Żółtka z czterech jaj utrzeć z cukrem, ekstraktem waniliowym, mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać rozpuszczone i wystudzone masło. Nadal ucierać do połączenia składników. Ubić w (oddzielnym naczyniu) pianę z czterech białek ze szczyptą soli. Wmieszać delikatnie przy pomocy łopatki do przygotowanej masy. Następnie całość przelać do przygotowanej foremki, którą należy wyłożyć papierem do pieczenia. Wymiary foremki 24x24 cm. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C. 30 minut. W czasie gdy ciasto się piecze przygotować polewę. Zmiksować w blenderze orzechy. Przełożyć je do miski. Utrzeć z jajkiem i cukrem. Po 30 minutach pieczenia wyłożyć na ciasto. Rozsmarować i piec jeszcze 15 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy już się upiekło. Jeśli nie dodać jeszcze trochę czasu. Po całkowitym wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Uwaga! Orzechy nerkowca można zstąpić orzechami włoskimi lub migdałami.