Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i ekspresowe ciasto z kwaskową nutą czerwonych porzeczek.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6190
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 169
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6190
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 169
Składniki
Jajka wbić do miski, wlać olej, wsypać obydwa cukry i miksować kilka minut aż cukier się rozpuści. Potem przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać ciasto. Blaszkę o wymiarach 24 x 29 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Umyte i wyszypułkowane porzeczki obtoczyć w mące i rozsypać na cieście. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec ciasto przez 45 minut. Upieczone wystudzić i posypać cukrem pudrem.