Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i ekspresowe ciasto z kwaskową nutą czerwonych porzeczek.
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 319
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 46
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 96
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 219
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 319
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 46
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 96
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 219
Składniki
Jajka wbić do miski, wlać olej, wsypać obydwa cukry i miksować kilka minut aż cukier się rozpuści. Potem przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać ciasto. Blaszkę o wymiarach 24 x 29 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Umyte i wyszypułkowane porzeczki obtoczyć w mące i rozsypać na cieście. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec ciasto przez 45 minut. Upieczone wystudzić i posypać cukrem pudrem.