Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i ekspresowe ciasto z kwaskową nutą czerwonych porzeczek.
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 992
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 197
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 152
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 15013
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 992
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 197
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 152
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 15013
Składniki
Jajka wbić do miski, wlać olej, wsypać obydwa cukry i miksować kilka minut aż cukier się rozpuści. Potem przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać ciasto. Blaszkę o wymiarach 24 x 29 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Umyte i wyszypułkowane porzeczki obtoczyć w mące i rozsypać na cieście. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec ciasto przez 45 minut. Upieczone wystudzić i posypać cukrem pudrem.