Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3348
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 91
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 157
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3348
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 91
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 157
Składniki
margaryne,cukier i zoltka jaj miksujemy ze soba. z bialek ubijamy sztywna piane i dodajemy razem z maka i proszkiem do pieczenia do reszty. wyrabiamy na jednolita mase.
forme smarujemy maslem lub margaryna i obsypujemy bulka tarta ( w ten sposow sie nie przypali). wlewany gotowa mase do formy a na wierzchu ukladamy rabarbar (ja urzywam mrozonego bo jest latwiej dostepny o kazdej porze roku a smakuje wysmienicie) robimy wieksze odstepy miedzy kawalkami bo ciasto rosnie:)
wkladamy forme do wczesniej nagrzanego piekarnika (ok 180 stopni) i pieczemy okolo 40 min ale czas pieczenia moze ulec wydluzeniu w zaleznosci od ilosci owocow i od piekarnika wiec trzeba pilnowac:)
jak widac na zdieciu szybko znika (nie zdazylam zrobic zdiecia jak jeszcze bylo cale-za duzo chetnych:) ) mam nadzieje ze wam posmakuje ( i przepraszam za bledy:) )