Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto robie szczególnie z myslą o mężu, ale ostatnio nawet syn sie skusił
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 356
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2469
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 356
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2469
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać 1 całe jajko, a potem po kolei po jednym żółtku. Dobrze ubić. Teraz wsypać mąke i proszek. Na końcu wlać śmietanę. Wyłożyć na blachę.
Obrany rabarbar posypać cukrem, a przed wyłożeniem na ciasto opruszyć mąką.
Białka ubić na sztywno, dodać cukier do smaku. Wyłożyć na rabarbar.
Kruszonka: wymieszać skladniki, dosypywać tyle mąki, ile jest potrzebne (zawsze wsypuję na oko). Wysypać na pianę. Całość piec 45 min w 160 st.