Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto robie szczególnie z myslą o mężu, ale ostatnio nawet syn sie skusił
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 91
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4429
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 257
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 91
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4429
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 257
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać 1 całe jajko, a potem po kolei po jednym żółtku. Dobrze ubić. Teraz wsypać mąke i proszek. Na końcu wlać śmietanę. Wyłożyć na blachę.
Obrany rabarbar posypać cukrem, a przed wyłożeniem na ciasto opruszyć mąką.
Białka ubić na sztywno, dodać cukier do smaku. Wyłożyć na rabarbar.
Kruszonka: wymieszać skladniki, dosypywać tyle mąki, ile jest potrzebne (zawsze wsypuję na oko). Wysypać na pianę. Całość piec 45 min w 160 st.