Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, słodko-kwaśne z delikatną bezą i płatkami migdałów
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 33
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10314
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 949
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 33
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10314
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 949
Składniki
Ciasto kruche: Sypkie składniki przesiej Zetrzyj do nich masło na tarce o grubych otworach Rozetrzyj masło z sypkimi składnikami do otrzymania kruszonki Dodaj żółtka i wyrób szybko kruche ciasto Wylep nim dno i boki foremki Wstaw do zamrażalnika formę z ciastem i w tym czasie piekarnik rozgrzej do 190°C Podpiecz spód do zrumienienia przez ok. 20 min
Nadzienie: Rabarbar obierz i pokrój na małe kawałki Dodaj mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj
Beza: Białka ubijaj ze szczyptą soli Kiedy piana zacznie robić się biała dodaj cukier puder łyżka po łyżce Ubijaj 7-10 min aż piana będzie sztywna i lśniąca
Ciasto z rabarbarem i bezą: Podpieczony spód posmaruj dżemem Następnie wyłóż równą warstwą rabarbar Na wierzch rozsmaruj bezę tworząc ozdobne ślady szpatułką Posyp górę płatkami migdałowymi Piecz 50 min w temp. 160°C