Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, słodko-kwaśne z delikatną bezą i płatkami migdałów
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6221
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9130
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8741
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6221
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9130
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8741
Składniki
Ciasto kruche: Sypkie składniki przesiej Zetrzyj do nich masło na tarce o grubych otworach Rozetrzyj masło z sypkimi składnikami do otrzymania kruszonki Dodaj żółtka i wyrób szybko kruche ciasto Wylep nim dno i boki foremki Wstaw do zamrażalnika formę z ciastem i w tym czasie piekarnik rozgrzej do 190°C Podpiecz spód do zrumienienia przez ok. 20 min
Nadzienie: Rabarbar obierz i pokrój na małe kawałki Dodaj mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj
Beza: Białka ubijaj ze szczyptą soli Kiedy piana zacznie robić się biała dodaj cukier puder łyżka po łyżce Ubijaj 7-10 min aż piana będzie sztywna i lśniąca
Ciasto z rabarbarem i bezą: Podpieczony spód posmaruj dżemem Następnie wyłóż równą warstwą rabarbar Na wierzch rozsmaruj bezę tworząc ozdobne ślady szpatułką Posyp górę płatkami migdałowymi Piecz 50 min w temp. 160°C