Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Szybkie, łatwe i puszyste ciasto z rabarbarem i kokosową kruszonką niezwykle puszyste ,lekko wilgotne pachnące kokosem , wanilią i rabarbarem a że rabarbar obrodził w tym roku obficie w ogrodzie to trzeba to wykorzystać polecam gorąco idealne na niedzielne popołudnie ja już upiekłam.Idealne na spotkanie przy grillu.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4422
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29480
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 194
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18949
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 826
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4422
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29480
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 194
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18949
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 826
Składniki
Rabarbar umyj (jak jest młody ja nie obieram)pokrój w paski posyp cukrem i cynamonem odstaw.
Składniki na kruszonkę połącz ze sobą, zrób kruszonkę i odstaw do lodówki.
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym,dodaj olej,następnie zsiadłe mleko i już nie ubijaj tylko ręcznie wymieszaj , mąkę, proszek, sodę i budynie połącz razem przesiej do ciasta i delikatnie wymieszaj i połącz wszystkie składniki ze sobą.Blaszkę 26x35 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto wyrównaj ,rabarbar odciśnij jeśli puścił sok, rozłóż na cieście wierzch posyp kruszonką.Piec około 45-50 minut w temperaturze 180st lub do suchego patyczka.Jeśli zostało Ci kruszonka możesz ją zamrozić i wykorzystać innym razem.Smacznego.