Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Szybkie, łatwe i puszyste ciasto z rabarbarem i kokosową kruszonką niezwykle puszyste ,lekko wilgotne pachnące kokosem , wanilią i rabarbarem a że rabarbar obrodził w tym roku obficie w ogrodzie to trzeba to wykorzystać polecam gorąco idealne na niedzielne popołudnie ja już upiekłam.Idealne na spotkanie przy grillu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113247
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 664
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1175
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 751
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113247
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 664
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1175
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 751
Składniki
Rabarbar umyj (jak jest młody ja nie obieram)pokrój w paski posyp cukrem i cynamonem odstaw.
Składniki na kruszonkę połącz ze sobą, zrób kruszonkę i odstaw do lodówki.
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym,dodaj olej,następnie zsiadłe mleko i już nie ubijaj tylko ręcznie wymieszaj , mąkę, proszek, sodę i budynie połącz razem przesiej do ciasta i delikatnie wymieszaj i połącz wszystkie składniki ze sobą.Blaszkę 26x35 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto wyrównaj ,rabarbar odciśnij jeśli puścił sok, rozłóż na cieście wierzch posyp kruszonką.Piec około 45-50 minut w temperaturze 180st lub do suchego patyczka.Jeśli zostało Ci kruszonka możesz ją zamrozić i wykorzystać innym razem.Smacznego.