Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś propozycja na ciasto z rabarbarem. Smaczne i dość szybkie w wykonaniu. Urozmaicone kruszonką, która sprawia, że kwaskowaty rabarbar doskonale smakuje. Ciasto upiekłam w tortownicy o średnicy 23 cm. Wszystkie składniki powinny być użyte w temperaturze pokojowej.
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 76
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2801
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 76
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2801
Składniki
Białka ubijamy na puszystą masę, a następnie dodajemy stopniowo cukier i cukier waniliowy stale ubijając, aż masa będzie całkiem sztywna i szklista Do ubitych białek dodajemy po jednym żółtku nie przestając ubijać Następnie dodajemy na przemian olej i maślankę ( stopniowo ). Maślanka, jak i inne składniki powinny być w temperaturze pokojowej Na koniec do masy dodajemy po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając ciasto
Ciasto wlewamy do tortownicy o średnicy ok 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia Na wierzchu układamy obrany i pokrojony rabarbar A całość obsypujemy kruszonką przygotowaną z w/w składników Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 60 minut Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy