Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, tanie i bardzo szybkie, a do tego przypominające smaki z dzieciństwa. W którym domu nie piekło się ciasta z rodzinkami? A już na weekend - musowo. Mamy dla was przepis na pyszne ciasto z rodzynkami, takie jak piekły nasze babcie. Na śmietanie i oleju.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 110
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 196
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 382
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 110
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 196
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 382
Składniki
Mąkę przesiać dwa razy, wymieszać z cukrem, sodą, dodać szczyptę soli. W drugiej misce wymieszać jajka, jogurt, śmietanę i olej. Rodzynki zalać wrzątkiem, odcedzić po 5-10 minutach i ostudzić. Mokre składniki razem z rodzynkami, opcjonalnie z cynamonem, dodać do suchych i wymieszać powoli łyżką.
Keksówkę (wymiary ok. 35×12 cm) posmarować masłem, oprószyć bułką tartą lub mąką i przyłożyć do niej ciasto. Ciasto włożyć do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piec ok. godzinę, do suchego patyczka. Ostudzone posypać cukrem pudrem i odrobią cynamonu.