Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciacho z rurkami, bez pieczenia. Jest ono lekkie i puszyste i kremowe. Łatwe i szybkie w przygotowaniu..
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1419
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 204
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1419
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 204
Składniki
PRZYGOTOWANIE FOREMKI: Foremkę wykładamy papierem do pieczenia (tylko dno) i układamy w niej herbatniki.
KREM: Dobrze schłodzone kremówkę i mascarpone miksujemy aż uzyskamy gęsty krem. Dodajemy cukier puder i sok z cytryny cały czas miksując. Wykładamy na herbatniki połowę kremu i układamy ściśle obok siebie rurki. Wykładamy resztę masy kremowej, układamy herbatniki i wstawiamy do lodówki na kilka godzin (mi wystarczyły 2 godz.)
POLEWA: Śmietankę kremówkę mocno podgrzewamy i dodajemy posiekana czekoladę. Mieszamy dokładnie aż składniki się połączą. Polewamy górę ciasta i wstawiamy do lodówki na około pół godzinki, aby polewa stężała.