Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciacho z rurkami, bez pieczenia. Jest ono lekkie i puszyste i kremowe. Łatwe i szybkie w przygotowaniu..
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1372
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1372
Składniki
PRZYGOTOWANIE FOREMKI: Foremkę wykładamy papierem do pieczenia (tylko dno) i układamy w niej herbatniki.
KREM: Dobrze schłodzone kremówkę i mascarpone miksujemy aż uzyskamy gęsty krem. Dodajemy cukier puder i sok z cytryny cały czas miksując. Wykładamy na herbatniki połowę kremu i układamy ściśle obok siebie rurki. Wykładamy resztę masy kremowej, układamy herbatniki i wstawiamy do lodówki na kilka godzin (mi wystarczyły 2 godz.)
POLEWA: Śmietankę kremówkę mocno podgrzewamy i dodajemy posiekana czekoladę. Mieszamy dokładnie aż składniki się połączą. Polewamy górę ciasta i wstawiamy do lodówki na około pół godzinki, aby polewa stężała.