Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciacho z rurkami, bez pieczenia. Jest ono lekkie i puszyste i kremowe. Łatwe i szybkie w przygotowaniu..
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 580
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 798
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 580
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 798
Składniki
PRZYGOTOWANIE FOREMKI: Foremkę wykładamy papierem do pieczenia (tylko dno) i układamy w niej herbatniki.
KREM: Dobrze schłodzone kremówkę i mascarpone miksujemy aż uzyskamy gęsty krem. Dodajemy cukier puder i sok z cytryny cały czas miksując. Wykładamy na herbatniki połowę kremu i układamy ściśle obok siebie rurki. Wykładamy resztę masy kremowej, układamy herbatniki i wstawiamy do lodówki na kilka godzin (mi wystarczyły 2 godz.)
POLEWA: Śmietankę kremówkę mocno podgrzewamy i dodajemy posiekana czekoladę. Mieszamy dokładnie aż składniki się połączą. Polewamy górę ciasta i wstawiamy do lodówki na około pół godzinki, aby polewa stężała.