Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciacho z rurkami, bez pieczenia. Jest ono lekkie i puszyste i kremowe. Łatwe i szybkie w przygotowaniu..
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 35
Polecam.
Odsłon: 920
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 234
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 99
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 35
Polecam.
Odsłon: 920
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 234
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 99
Składniki
PRZYGOTOWANIE FOREMKI: Foremkę wykładamy papierem do pieczenia (tylko dno) i układamy w niej herbatniki.
KREM: Dobrze schłodzone kremówkę i mascarpone miksujemy aż uzyskamy gęsty krem. Dodajemy cukier puder i sok z cytryny cały czas miksując. Wykładamy na herbatniki połowę kremu i układamy ściśle obok siebie rurki. Wykładamy resztę masy kremowej, układamy herbatniki i wstawiamy do lodówki na kilka godzin (mi wystarczyły 2 godz.)
POLEWA: Śmietankę kremówkę mocno podgrzewamy i dodajemy posiekana czekoladę. Mieszamy dokładnie aż składniki się połączą. Polewamy górę ciasta i wstawiamy do lodówki na około pół godzinki, aby polewa stężała.