Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w wykonaniu ciasto. Można je upiec z różnymi owocami. Dziś wersja na czasie czyli nasze ukochane truskawki! Ciasto banalnie proste, a zapewniam, że wszystkim posmakuje.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Z miękkiego masła, mąki i cukru zagniatamy ciasto - wychodzi coś na kształt kruszonki
Ciastem wylepiamy spód tortownicy ( 23 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia i ok 1 centymetr ścianki
Ciasto podpiekamy ok 20 minut w piekarniku w 180 stopniach. Po lekkim zrumienieniu wyjmujemy i studzimy
Na wystudzone ciasto wylewamy ser rozmieszamy z jajkami, cukrem i aromatem waniliowym. Wygładzamy powierzchnię i układamy na niej truskawki
Całość posypujemy płatkami migdałowymi
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 60 minut