Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z suszonymi śliwkami i czekoladą.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 24305
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9584
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2110
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4110
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 767
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 378
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 24305
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9584
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2110
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4110
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 767
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 378
Składniki
Zagotować śliwki w 250 ml wody.Gotować na małym ogniu przez 3 minuty. Dodać 1 łyżeczke sody i odstawić z ognia do ostudzenia.
Zmiksować masło z cukrem na puszysty krem. Stopniowo dodawać jajka, cały czas ubijając.Następnie wymieszać z przesianą mąką z płaską łyżeczką proszku do pieczenia i sody, oraz z przestudzonymi śliwkami wraz z zalewą.Na koniec dodać startą na grubych oczkach czekolade.
Ciasto wlać do przygotowanej formy 23X26.Piec przez 40 - 45 minut w temperaturze 180st.
U mnie po wyjęciu posypane cappuccino w proszku