Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 204
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 207
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 507
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 136
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 204
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 207
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 507
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 136
Składniki
Truskawki pokroić w ćwiartki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Uszykować blachę do pieczenia.
Całe jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy na najwyższych obrotach do momentu, aż będzie jasny puszysty krem.
Następnie dodajemy stopniowo olej, cały czas miksując.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i partiami dodajemy do masy. Dalej ciągle miksując, ale już na minimalnych obrotach miksera.
Ciasto wyłożyć na przygotowaną wcześniej blachę i ułożyć na nim truskawki.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 min, aż do "suchego patyczka". Wyjmujemy z piekarnika i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:)