Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33624
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33624
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Truskawki pokroić w ćwiartki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Uszykować blachę do pieczenia.
Całe jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy na najwyższych obrotach do momentu, aż będzie jasny puszysty krem.
Następnie dodajemy stopniowo olej, cały czas miksując.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i partiami dodajemy do masy. Dalej ciągle miksując, ale już na minimalnych obrotach miksera.
Ciasto wyłożyć na przygotowaną wcześniej blachę i ułożyć na nim truskawki.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 min, aż do "suchego patyczka". Wyjmujemy z piekarnika i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:)