Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy rozpoczęty, proponuję delikatne ciasto z tymi owocami.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1151
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 115
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10606
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1151
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 115
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10606
Składniki
Jajka wybić dodać cukier i ubić na puszysto. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masę jajeczną połączyć z produktami sypkimi, delikatnie mieszając. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 36 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać przygotowane ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka.
2 galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Następne 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia.
Upieczone ciasto podzielić na połowę. Truskawki umyć, obrać, połowę zblendować. Gdy galaretki rozpuszczone w 1 szklance wody zaczynają krzepnąć, dodać zblendowane truskawki, serki homogenizowane, wymieszać i wyłożyć na połowę ciasta.
Przykryć drugą połową. pozostałe truskawki pokroić na połowę i ułożyć na cieście.
Zalać następnymi krzepnącymi galaretkami.
Wstawić do lodówki do schłodzenia na 4 godziny.Pokroić na porcje.