Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, zawsze się udaje, no i przepyszne!!! Można robić ręcznie, mikserem, blenderem, jak kto woli.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5670
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 955
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36691
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 113
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5670
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 955
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36691
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 113
Składniki
jajka, cukier i cukier waniliowy utrzeć mikserem. Można także ręcznie, jak nie chcemy za dużo brudzić.
Do masy dodać oliwę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Cały czas mieszać.
Dodać aromat i wymieszać. Ciasto powinno być dość gęste.
Ciasto wylać na blaszkę o wym. ok. 24x30 cm. na wierzchu "gęsto" ułożyć truskawki obtoczone w mące- lepsze będą takie średnie, aby nie opadły na dno.
Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 160-170 st.C 1-1,5h.
Wyjąc, ostudzić, posypać cukrem pudrem. Znika błyskawicznie i jeszcze się nie zdarzyło by nie wyszło. Smacznego!!!