Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i smaczne ciasto; jedno z moich ulubionych nigdy mi się nie znudzi
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 232
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 910
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 232
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 910
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Składniki
białka ubić z cukrem na sztywno, lekko mieszając dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem i budyniem. Ciasto wylać na dużą blachę 25x35cm Piec ok. 35 min. w 160st 2
Ostudzone ciasto nasączamy. Nasączenie nie jest konieczne ale ja lubię ;) : 0,5 szklanki wody z cukrem i sokiem z cytryny często też dolewam alkohol 3
Zimną śmietanę ubijamy Układamy bitą śmietanę na biszkopcie na to kładziemy, truskawki i zalewamy tężejącymi galaretkami
Rady do bitej śmietany mozna dodać 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 4 łyżeczkach wody ale to nie jest konieczne ja dodaję tylko wtedy gdy ciasto "transportuję" Śmietana do ubijania musi być bardzo zimna. Na początku ubijamy na najwyższych obrotach kiedy widzimy że gęstnieje obniżamy obroty bo czasem jak chcemy przedobrzyć może się zważyć!