Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na domowy wypiek z owocami? Oto ciasto z truskawkami na dużą blachę, które zachwyci ciebie i całą twoją rodzinę. Do jego przygotowania nie potrzebujesz dużej liczby składników.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 208
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 57
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 17
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 15
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 208
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 57
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 17
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 15
Składniki
Mąkę przesiej do miski i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Jajka umieść w jednym naczyniu razem z cukrem, zarówno tradycyjnym, jak i waniliowym i zacznij ubijać na jasną oraz puszystą masę. Możesz to zrobić za pomocą blendera lub miksera. Miksuj na wysokich obrotach około 7 minut.
Kiedy masa jajeczna zrobi się puszysta i jednolita, a także powiększy swoją objętość, wlewaj powoli olej. Nie przerywaj ubijania.
W następnej kolejności dodaj 2 łyżki wody. Na końcu zacznij dodawać partiami mąkę wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszaj szpatułką lub drewnianą łyżką. Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
W tym czasie przygotuj truskawki. Umyj je pod bieżącą wodą, a następnie pozbądź się szypułek za pomocą ostrego nożyka. Pokrój w ósemki lub plasterki. Ułóż owoce na cieście. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu przez około 40 minut. Wyciągnij ciasto z piekarnika do wystudzenia, a następnie oprósz je cukrem pudrem dla dekoracji.