Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto bez pieczenia z wiśniami. Niesamowity smak!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 98
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 98
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Składniki
Masa budyniowa. budynie i cukier mieszam z1/2 szklanki mleka. Pozostałe mleko gotuję i dodaję budynie. Gotuję nadal i mieszam cały czas. Gdy budyń zgęstnieje studzę. Mus. Wiśnie blenduję i dodaję cukier oraz galaretkę wiśniową w proszku. Gotuję i studzę. Ucieram masło z cukrem i dodaję zimny budyń stopniowo. Warstwy: Ciemne herbatniki połowa budyniu jasne herbatniki mus ciemne herbatniki 2 połowa budyniu jasne herbatniki Na koniec układam wiśnię i dodaję 1 galaretkę wiśniową która już zaczyna tężec. Studzę noc.