Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spośród wszystkich owoców, śliwki chyba są najsmaczniejsze w takim właśnie cieście.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2702
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6372
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2702
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6372
Składniki
Margarynę rozpuścić i przestudzić.Żółtka ubić z 0,5 szklanki cukru.Białka ubić z 0,5 szklanki cukru.Do ubitych żółtek dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,wlewamy ostudzoną margarynę i na końcu dodajemy ubitą pianę z białek.Wszystko delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.Ciasto wlewamy do blaszki i na wierzchu układamy wydrylowane śliwki.Pieczemy 45 minut.