Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze i najsmaczniejsze ciasto. Nie ma praw się nie udać. Zawsze wychodzi pyszne. Można śliwki zastąpić innymi owocami.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457003
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1273
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2142
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457003
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1273
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2142
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Składniki
Jajka ubić z cukrem na gładką masę. Do miski przesiać mąkę oraz proszek do pieczenia. Do ciasta dodać roztopioną margarynę. Wszystkie składniki razem połączyć do uzyskania gładkiej lekko gęstej konsystencji.
Wylać na brytfannę i poukładać połówki śliwek. Piec ok. 40 minut w temperaturze 190 stopni.