Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto ze śliwkami"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44440
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 36
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44440
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 36
Składniki
Śliwki umyj, przekrój na pół, usuń pestki.
Do mąki dodaj 300 g cukru, połowę masła, 1 cukier waniliowy, sól, proszek do pieczenia, migdały, cynamon i 2 żółtka. Wyrób krótko gładkie ciasto.
Wyłóż ciasto na posmarowaną tłuszczem blachę i piecz w 160 stopniach C przez ok. 15 minut.
Pozostałe żółtka wymieszaj ze śmietanką, dodaj cukier waniliowy i 125 g cukru. Zmiksuj.
Wylej masę na ostudzone ciasto i dodaj śliwki. Na wierzch połóż kruszonkę, która zrobisz ugniatając resztę masła i mąki z odrobiną cukru.
Całość wstaw do nagrzanego piekarnika na kolejne 45 minut.Źródło: Tele Tydzień