Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto. Tym razem zrobiłam że śliwkami, ale można użyć dowolnych owoców. Zawsze smakuje obłędnie.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10791
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3451
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2494
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10791
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3451
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2494
Składniki
Margarynę zmiksować z cukrem, dodać jajka i na koniec mąkę z proszkiem. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto wylać na tortownicę wysmarowaną margaryna i posypaną bułką tartą. Na wierzch poukładać umyte i wypestkowane śliwki.
Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W tym czasie, zagnieść składniki na kruszonkę. Po trzydziestu minutach wyciągnąć ciasto, ale nie wyłączać piekarnika.
Na wierzch ciasta, posypać kruszonkę. Wstawić ciasto ponownie do piekarnika i piec jeszcze 15 minut.