Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto zniknęło w oka mgnieniu :)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5669
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34583
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5669
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34583
Składniki
Do miski odważyć mąkę, cukier, dodać jajka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i razem miksować dodając stopniowo olej. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym. Ciasto wyłożyć na blachę. Śliwki wypestkować i układać na cieście jedna koło drugiej. Na każdą śliwkę kłaść migdała. Można trochę śliwki posypać cukrem ewentualnie po upieczeniu i przestudzeniu można posypać cukrem pudrem. Piec w180 stopniach 50-60 minut. Smacznego