Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe ciasto ze śliwkami.Zawsze wychodzi :)
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 41
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 48
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2736
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 188
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 133
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 41
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 48
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2736
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 188
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 133
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Nastepnie wlewamy maślankę na przemian z olejem.Miksujemy. Potem wsypujemy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką aż do połączenia składników i gdy masa będzie gładka. Masę wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Moja blaszka miała wymiary 25x30cm. Śliwki myjemy,przekrawamy na pół,wyciągamy pestki i połówki śliwek wykładamy na masę skórkami do dołu. Piekarnik nagrzewamy do 180C i wkładamy nasze ciasto.Pieczemy ok.50 min.Wyjmujemy do wystudzenia.Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!