Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe ciasto ze śliwkami.Zawsze wychodzi :)
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 142
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 85
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 142
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 85
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Nastepnie wlewamy maślankę na przemian z olejem.Miksujemy. Potem wsypujemy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką aż do połączenia składników i gdy masa będzie gładka. Masę wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Moja blaszka miała wymiary 25x30cm. Śliwki myjemy,przekrawamy na pół,wyciągamy pestki i połówki śliwek wykładamy na masę skórkami do dołu. Piekarnik nagrzewamy do 180C i wkładamy nasze ciasto.Pieczemy ok.50 min.Wyjmujemy do wystudzenia.Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!