Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe ciasto ze śliwkami.Zawsze wychodzi :)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3844
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34217
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1628
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113652
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3844
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34217
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1628
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113652
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Nastepnie wlewamy maślankę na przemian z olejem.Miksujemy. Potem wsypujemy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką aż do połączenia składników i gdy masa będzie gładka. Masę wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Moja blaszka miała wymiary 25x30cm. Śliwki myjemy,przekrawamy na pół,wyciągamy pestki i połówki śliwek wykładamy na masę skórkami do dołu. Piekarnik nagrzewamy do 180C i wkładamy nasze ciasto.Pieczemy ok.50 min.Wyjmujemy do wystudzenia.Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!