Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne cynamonowe ciasto w zdrowszej formie, bo na oleju. Ja dodatkowo do masy dodaję odrobinę otrębów oraz szczyptę kurkumy
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9569
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3188
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6656
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9569
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3188
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6656
Składniki
Jajka z cukrem ubijam na puszystą masę , a następnie dodaję resztę składników i mieszam do uzyskania jednolitej masy. Umyte śliwki, pestkuję. Blachę do pieczenia wykładam papierem,wylewam masę i układam śliwki. Użyłem blachy 23x23 ale spokojnie może być troszkę większa - ciasto wyszło wysokie.
Śliwki układam skórką na dół. Piekarnik rozgrzałem do 180 stopni i piekłem około 40 minut z termoobiegiem. Studziłem przy otwartych drzwiczkach. Śliwki rozmieściłem rzadko, żeby przypadała jedna na kawałek ciasta, ale spokojnie można ułożyć je gęściej.