Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne cynamonowe ciasto w zdrowszej formie, bo na oleju. Ja dodatkowo do masy dodaję odrobinę otrębów oraz szczyptę kurkumy
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1332
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4556
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1332
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4556
Składniki
Jajka z cukrem ubijam na puszystą masę , a następnie dodaję resztę składników i mieszam do uzyskania jednolitej masy. Umyte śliwki, pestkuję. Blachę do pieczenia wykładam papierem,wylewam masę i układam śliwki. Użyłem blachy 23x23 ale spokojnie może być troszkę większa - ciasto wyszło wysokie.
Śliwki układam skórką na dół. Piekarnik rozgrzałem do 180 stopni i piekłem około 40 minut z termoobiegiem. Studziłem przy otwartych drzwiczkach. Śliwki rozmieściłem rzadko, żeby przypadała jedna na kawałek ciasta, ale spokojnie można ułożyć je gęściej.