Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i rozpływające się w ustach ciasteczka, z delikatnym kremem na bazie serka.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5185
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 40
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 61
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5185
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 40
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 61
Składniki
Margarynę miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko i miksujemy. Dodajemy ekstrakt waniliowy, śmietanę i aromat cytrynowy - dokładnie miksujemy. W osobnej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Dodajemy partiami do masy maślanej cały czas miksując. Gotowe ciasto dzielimy na 2 części. Każdą owijamy folią spożywczą i chłodzimy w lodówce 1-2 godzin. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i rozwałkowujemy na stolnicy obficie posypanej mąką na grubość ok 0,5 cm (jeśli ciasto jest za luźne i kruszy się podczas wałkowania to dodajemy troszkę mąki i jeszcze raz wyrabiamy). Z ciasta wykrawamy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez ok 10-12 minut aż nabiorą złotego koloru. Krem: Wszystkie składniki razem miksujemy. Na ostudzone ciastka nakładamy porcje kremu i rozprowadzamy równomiernie.