Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i rozpływające się w ustach ciasteczka, z delikatnym kremem na bazie serka.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 841
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11716
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 841
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11716
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Składniki
Margarynę miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko i miksujemy. Dodajemy ekstrakt waniliowy, śmietanę i aromat cytrynowy - dokładnie miksujemy. W osobnej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Dodajemy partiami do masy maślanej cały czas miksując. Gotowe ciasto dzielimy na 2 części. Każdą owijamy folią spożywczą i chłodzimy w lodówce 1-2 godzin. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i rozwałkowujemy na stolnicy obficie posypanej mąką na grubość ok 0,5 cm (jeśli ciasto jest za luźne i kruszy się podczas wałkowania to dodajemy troszkę mąki i jeszcze raz wyrabiamy). Z ciasta wykrawamy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez ok 10-12 minut aż nabiorą złotego koloru. Krem: Wszystkie składniki razem miksujemy. Na ostudzone ciastka nakładamy porcje kremu i rozprowadzamy równomiernie.