Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy sposób na poprawienie sobie humoru :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25570
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2555
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1281
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25570
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2555
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1281
Składniki
Biszkopt: 6 białek z dodatkiem szczypty soli ubijamy na sztywna pianę dodajemy 0,3 szklanki cukru (ja dodaje trzcinowy wtedy biszkopt nabiera ładnego beżowego koloru no i smaku lepszego) , dalej ubijamy dodając naprzemiennie mąkę i żółtka oraz aromat i proszek do pieczenia, wylewamy na wysmarowana formę do ciasta i pieczemy 30 min w 160stopniach we wcześniej rozgrzanym piekarniku. Po upieczeniu wyjmujemy i czekamy jak lekko przestygnie, górna przypieczona warstwę odkrawamy.
Biszkopt mamy ostudzony więc gotujemy budyń dodajemy żelfiksu i resztę cukru, wylewamy na niego budyń, kładziemy na ciepły budyń biszkopty moczone w rumie, odstawiamy do lekkiego ostudzenia, przygotowujemy polewę czekoladową, która polewamy wszystkie biszkopty i kładziemy na każdym rodzynkę ewentualnie żurawinę (rodzynki / żurawinę można również namoczyć w rumie )