Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 59
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 84
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20348
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 260
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 59
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 84
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20348
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 260
Składniki
margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka, ucierać do białości, potem dodać sparzony i zmielony mak, zmielone orzechy, miód, kakao, mąkę ziemniaczaną i sodę oczyszczoną, dalej ucierać, ubić białka,dodać do ciasta i rodzynki, delikatnie wymieszać , podzielić na pół, upiec dwa placki na dużej formie .
masa: całe jajka z cukrem ubić na parze , zdjąć z pary i dalej ubijać aż masa jajeczna ostygnie, utrzeć masło dodawać po łyżce masy jajecznej i ucierać, na koniec dodać zapach .
galaretkę czerwoną jak i zieloną rozpuścić w 3 szklankach wody , wylać na płaskie naczynie , jak zastygnie pokroić w paski,
ciasto makowe-masa-układać pasek czerwonej galaretki-biszkopty-pasek zielonej galaretki-biszkopty i tak powtarzać do końca formy tak aby biszkopty dokładnie przylegały do galeretki-na to rozsmarować masę i dać ciasto makowe, polać polewą i udekorować.