Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 14
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 27
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2118
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 30
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 14
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 27
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2118
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 30
Składniki
CIASTO:Drozdze rozrobic z 100ml mleka,1 lyzka cukru,oproszyc maka i odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia.Rozpuscic maslo,dodac mleko,ogrzac do temp.35stopni wymieszac z przesiana maka,dodac wyrosniete drozdze,cukier,sol.Zagniesc ciasto wyrobic je ok 10min. odstawic na 30min.pod przykryciem w cieplym miejscu.Ciasto podzielic na 4 czesci i kolejno rozwalkowywac ja na cienkie placki.Placki posmarowac masa i zwijamy w rulony.Rulony pokroic na krazki ulozyc je na wczesniej uszykowana blache posmarowana tluszczem lub na papier do pieczenia drewniana czescia od pedzla dusimy lekko w srodku krazka posmarowac rozmaconymi zoltkami oraz posypac cukrem.Piec okolo 15-20min.w temperaturze 200-220stopni.
MASA CYNAMONOWA:rozetrzec maslo z cukrem i cukrem waniliowym i cynamonem