Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4735
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 71
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 188
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 81
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4735
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 71
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 188
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 81
Składniki
CIASTO:Drozdze rozrobic z 100ml mleka,1 lyzka cukru,oproszyc maka i odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia.Rozpuscic maslo,dodac mleko,ogrzac do temp.35stopni wymieszac z przesiana maka,dodac wyrosniete drozdze,cukier,sol.Zagniesc ciasto wyrobic je ok 10min. odstawic na 30min.pod przykryciem w cieplym miejscu.Ciasto podzielic na 4 czesci i kolejno rozwalkowywac ja na cienkie placki.Placki posmarowac masa i zwijamy w rulony.Rulony pokroic na krazki ulozyc je na wczesniej uszykowana blache posmarowana tluszczem lub na papier do pieczenia drewniana czescia od pedzla dusimy lekko w srodku krazka posmarowac rozmaconymi zoltkami oraz posypac cukrem.Piec okolo 15-20min.w temperaturze 200-220stopni.
MASA CYNAMONOWA:rozetrzec maslo z cukrem i cukrem waniliowym i cynamonem