Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja ślimaczków z mnóstwem cynamonu i cukru waniliowego to ciąg dalszy tęsknoty za świętami Bożego Narodzenia, tradycją i podniosłą atmosferą. I może takiej, dziecięcej jeszcze, wiary w Świętego Mikołaja :-) Życzę Wam, by się pojawił z workiem prezentów, a jako dowód na to - zostały po nim ślady raciczek reniferów na śnieżnobiałym śniegu. I koniecznie zostawcie mu takie ciastka ze szklanką mleka :-) A... jeśli Wasz Mikołaj ma inaczej na imię, jak mój, to na pewno też skusi się na te pyszności :-)
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 19
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18520
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7074
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30656
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 19
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18520
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7074
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30656
Składniki
Ciasto rozwinąć na papierze, posypać po całości cynamonem i cukrem, lekko docisnąć przyprawy dłonią, by się nie osypywały. Na dłuższych bokach, naprzemiennie z każdej strony, zrobić zakładkę około 1 centymetra i na zmianę zawijać w kierunku środka, aż się spotkają.
Nożem odkrawać około jedno centymetrowe kawałki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia tak, jak na zdjęciu poniżej.
Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza około 15 - 17 minut.
Podawać na ciepło lub przestudzone. Smacznego !