Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja ślimaczków z mnóstwem cynamonu i cukru waniliowego to ciąg dalszy tęsknoty za świętami Bożego Narodzenia, tradycją i podniosłą atmosferą. I może takiej, dziecięcej jeszcze, wiary w Świętego Mikołaja :-) Życzę Wam, by się pojawił z workiem prezentów, a jako dowód na to - zostały po nim ślady raciczek reniferów na śnieżnobiałym śniegu. I koniecznie zostawcie mu takie ciastka ze szklanką mleka :-) A... jeśli Wasz Mikołaj ma inaczej na imię, jak mój, to na pewno też skusi się na te pyszności :-)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 264
Królowa grilla :)
Odsłon: 66
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 60
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 264
Królowa grilla :)
Odsłon: 66
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 60
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Ciasto rozwinąć na papierze, posypać po całości cynamonem i cukrem, lekko docisnąć przyprawy dłonią, by się nie osypywały. Na dłuższych bokach, naprzemiennie z każdej strony, zrobić zakładkę około 1 centymetra i na zmianę zawijać w kierunku środka, aż się spotkają.
Nożem odkrawać około jedno centymetrowe kawałki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia tak, jak na zdjęciu poniżej.
Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza około 15 - 17 minut.
Podawać na ciepło lub przestudzone. Smacznego !