Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cynamonowa choinka z rodzynkami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Mąkę, kakao, przyprawy oraz sodę wymieszaj. Rodzynki sparz wrzątkiem, odcedź.
Masło zmiksuj ze szklanką cukru pudru. Ucieraj, dodając po jednym jajku. Mąkę z dodatkami zmiksuj z mlekiem i masą maślaną. Dodaj rodzynki, wymieszaj.
Ciasto wylej na blachę w kształcie choinki (możesz także upiec piernik na zwykłej blasze i po ostudzeniu wyciąć odpowiedni kształt).
Piecz 40 minut w temp. 160°C. Ostudź. Pozostały cukier puder utrzyj z białkiem i barwnikiem, np. zielonym. Polukruj choinkę.
<strong>Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie