Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was ciasto bez jajek chcecie przepis? w takim razie zapraszam pod podanym linkiem z bloga gdzie znajduje się dokładny przepis
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 666
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4453
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1730
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 666
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4453
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1730
Składniki
Do misek wsypać suche składniki a do drugiej mokre, wymieszać osobno a następnie połączyć je ze sobą na jednolitą masę
Gotowe ciasto przełożyć do blaszki 28/25 wyłożonej papierem lub mniejszej będzie wtedy wyższe. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 40-45 minut w zależności od piekarnika. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia
Wystygnięte ciasto podzielić na dwa blaty posmarować dżemem zakryć drugim blatem i udekorować przygotowanym lukrem. Pozostawić do zastygnięcia lukru
Ciasto po zastygnięciu lukru jest gotowe do spożycia