Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżówka "na szybko" to przepis, który wykorzystuję non stop za każdym razem nieco go modyfikując. Tym razem z dodatkiem cynamonu i kakao, przez które ciasto zyskuje fajny kolor i aromat. Dodatkowo - gruszki i suszona żurawina - pycha:)
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 10450
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41834
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4942
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45821
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 10450
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41834
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4942
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45821
Składniki
Składniki na keksówkę W dużym garnku po kolei umieścić: drożdże, cukier, ciepłe mleko, rozbełtane jajka, olej i mąkę. Odstawić na około 1,5 godzinki w ciepłe miejsce, drożdże muszą zacząć pracować. Po tym czasie dodać kakao i cynamon, wymieszać łyżką do połączenia składników. Do ciasta dorzucić garść żurawiny, przełożyć ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Gruszkę obrać i pokroić w cienkie paseczki, ułożyć na wierzchu ciasta, lekko wepchnąć do środka. Odstawić w ciepłe miejsce na około 15-20 minut do wyrośnięcia, po czym wstawić do piekarnia nagrzanego do 180 st. na około 45 minut. Po tym czasie sprawdzić patyczkiem czy już gotowe. Oprószyć cukrem pudrem.