Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cynamonowy torcik"
Polecam.
Odsłon: 139
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 139
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 60
Składniki
porcji, czas ok. 70 min; porcja – 730 kcal, cena 2,10 zł.
Krok pierwszy . Całe jajka zmiksuj razem z 9 dag cukru oraz szczyptą soli. Dalej miksując, dolewaj 40 ml oleju. Osobno połącz mąkę z 2 łyżkami cynamonu oraz 3 łyżkami kakao, wymieszaj szpatułką.
Krok drugi . Sypkie dodaj do masy jajecznej, zmi ksuj z rumem. Przełóż do tortownicy (17 cm). Piecz 35 min w 160 st. Ostudź. Twaróg zmiksuj z kremówką, resztą cukru, łyżką cynamonu i 20 ml ajerkoniaku.
Krok trzeci . Korpus przekrój na trzy blaty, skrop pozostałym ajerkoniakiem. Na pierwszym blacie rozsmaruj dżem, nałóż 1/3 kremu. Przykryj drugim blatem. Posmaruj go dżemem i kolejną porcją kremu.
Krok czwarty. Połóż ostatni blat, lekko dociśnij. Resztę kremu serowego włóż do rękawa cukierniczego, wyciśnij ozdobne rozetki na wierzchu tortu. Boki obłóż waflo wymi rurkami. Tort po- syp resztą cynamonu.Źródło: Świat kobiety