Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby uczcić pierwszy dzień wiosny, mam dla Was przepis na rewelacyjne babeczki cytrynowe z kremem kakaowym. Pięknie wyglądają i rewelacyjnie smakują. Są wilgotne i pulchniutkie. Zapraszam :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5395
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11841
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5087
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5395
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11841
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5087
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1352
Składniki
Oddzielamy składniki mokre od suchych.Do składników mokrych dajemy suche i delikatnie mieszamy trzepaczką na gładkie ciasto.
Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papilotkami. Napełniamy je do 2/3 wysokości.Babeczki wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut-do suchego patyczka. Wyciągamy z formy i studzimy.
KREM Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej cukier, mascarpone oraz kakao. Całość miksujemy na gładki krem.
Krem przekładamy do rękawa cukierniczego lub szprycy i dekorujemy babeczki.
Dodatkowo dekorujemy je dowolnymi ozdobami wedle własnego uznania. Z wafla wycinamy serduszko foremką i wtykamy je w krem.
Babeczki przechowujemy w lodówce.