Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby uczcić pierwszy dzień wiosny, mam dla Was przepis na rewelacyjne babeczki cytrynowe z kremem kakaowym. Pięknie wyglądają i rewelacyjnie smakują. Są wilgotne i pulchniutkie. Zapraszam :)
Składniki
Oddzielamy składniki mokre od suchych.Do składników mokrych dajemy suche i delikatnie mieszamy trzepaczką na gładkie ciasto.
Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papilotkami. Napełniamy je do 2/3 wysokości.Babeczki wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut-do suchego patyczka. Wyciągamy z formy i studzimy.
KREM Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej cukier, mascarpone oraz kakao. Całość miksujemy na gładki krem.
Krem przekładamy do rękawa cukierniczego lub szprycy i dekorujemy babeczki.
Dodatkowo dekorujemy je dowolnymi ozdobami wedle własnego uznania. Z wafla wycinamy serduszko foremką i wtykamy je w krem.
Babeczki przechowujemy w lodówce.