Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby uczcić pierwszy dzień wiosny, mam dla Was przepis na rewelacyjne babeczki cytrynowe z kremem kakaowym. Pięknie wyglądają i rewelacyjnie smakują. Są wilgotne i pulchniutkie. Zapraszam :)
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Składniki
Oddzielamy składniki mokre od suchych.Do składników mokrych dajemy suche i delikatnie mieszamy trzepaczką na gładkie ciasto.
Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papilotkami. Napełniamy je do 2/3 wysokości.Babeczki wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut-do suchego patyczka. Wyciągamy z formy i studzimy.
KREM Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej cukier, mascarpone oraz kakao. Całość miksujemy na gładki krem.
Krem przekładamy do rękawa cukierniczego lub szprycy i dekorujemy babeczki.
Dodatkowo dekorujemy je dowolnymi ozdobami wedle własnego uznania. Z wafla wycinamy serduszko foremką i wtykamy je w krem.
Babeczki przechowujemy w lodówce.