Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pysznie orzeźwiający, delikatny placek z mocno wyczuwalnym smakiem cytryny
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dosypywać cukier i cukier waniliowy. Nadal ubijając dodawać kolejno żółtka. Przesiać mąki z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać (najlepiej łyżką). Ciasto przelać do blachy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec ok. 30 min. W temp. 170 stopni.
Masa cytrynowa: Zagotować wodę (część zostawić do rozrobienia budyniu) z cukrem, masłem, sokiem i skórką startą z cytryn. Zaciągnąć budyniem rozrobionym w reszcie wody. Gorącą masę wylać na biszkopt, rozprowadzić.
Masa śmietanowa: Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami i wyłożyć ją na zimną masę cytrynową. Można udekorować wierzch według upodobań (ja pozypałam kolorową posypką) Smacznego :-)