Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wątpliwą zaletą tego pysznego sernika cytrynowego jest jego łatwość wykonania. Aby przygotować ten sernik potrzebujemy tak naprawdę kilka składników i chwilkę cierpliwości. Cytrynowy sernik to doskonała propozycja na smaczny niedzielny deser.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1147
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1147
Składniki
Ser mielimy. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek homogenizowany. Miksujemy. Dodajemy sok z cytryny i aromat cytrynowy. Miksujemy. W 80 ml zimnej wody rozpuszczamy żelatynę. Odstawiamy do napęcznienia. Gotową żelatynę lekko podgrzewamy. Ostrożnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę do masy serowej. Mieszamy ręcznie. Na dnie tortownicy układamy biszkopty. Na biszkoptach ostrożnie wylewamy masę serową. Całość chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Galaretkę zalewamy 400 ml wrzącej wody. Studzimy. Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch ciasta. Chłodzimy kolejne dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga!