Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na spodzie kruchym jest moim ulubionym ciastem. Sernik o smaku cytrynowym z mandarynkami. Sernik z bezą i kruszonką, wyszedł idealny, aksamitny i pyszny.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2992
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 258
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2992
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 258
Składniki
Zmiksować masło z cukrem i żółtkami. Przesiać mąkę z proszkiem, dodać śmietanę, sok z cytryny i zmiksować, na kruszonkę.Mniejszą połowę odłożyć na kruszonkę. Resztę zagnieść, porozkładać i rozklepać na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem, potem z serem. Śmietankę wymieszać z budyniem i wlać do sera,dodać sok z cytryny i ponownie zmiksować.Nie miksować za długo, żeby niepotrzebnie napowietrzyć masę. Wylać masę na surowe ciasto.
Mandarynki odsączyć i porozrzucać na masie serowej.
Białka ubić ze szczyptą soli,potem ze stopniowo dodawanym cukrem. Przesiać budyń, wymieszać i wyłożyć na mandarynki.
Pozostawione ciasto porozrzucać na bezie.
Piec 60-70 min. w 175 st. C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem do pieczenia jak zbytnio brązowieje.Po przestygnięciu, posypać cukrem pudrem. Kroić na drugi dzień, aż stężeje.