Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik cytrynowy z polewą śmietanową też cytrynową. Sernik na kakaowym spodzie, posypany kokosem, wyszedł bardzo dobry.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1940
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1940
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z żółtkami i cukrem pudrem.Przesiać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać śmietanę i na niskich obrotach miksera zmiksować. Wylepić blaszkę 30x40 z papierem do pieczenia. Palce maczać w mące.
Podpiec w 175*C ok.20 min.i ostudzić do letniego.
masa serowa- Jajka zmiksować z cukrem z sokiem i startą skórką z cytryny.Cytrynę przedtem sparzyć,wytrzeć i ścierać tylko część żółtą. Dodać ser, przesiać budynie i zmiksować. Masę wyłożyć na podpieczone ciasto.
Piec jeszcze ok.50-60 min.w 175*C.(na złoto)
polewa-Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody. Śmietanę wymieszać z cukrem, sokiem i z letnią żelatyną. Zaraz rozsmarować na zimnym serniku.
Posypać kokosem albo zetrzeć białą czekoladę.