Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi furorę na każdej imprezie. Proste i mocno czekoladowe.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12721
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12721
Składniki
Spód. Ciasteczka miksujemy lub rozgniatamy wałkiem w torebce foliowej , dodajemy stopione masło. Tortownicę 16 cm, wykładamy folią przezroczystą i na nią kładziemy masę z ciasteczek, lekko dociskamy. Tortownicę wstawiamy do lodówki. Na garnek z wrzącą wodą nakładamy miskę z połamaną czekoladą i resztą składników , oprócz cukierków. Wolno na parze rozpuszczamy czekoladę. Na masę z ciastek wykładamy cukierki. Ostrożnie wylewamy przestudzoną czekoladę i na wierzch kładziemy krakersy czekoladowe. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.