Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwaga drogie panie ...ten sniady przystojniak uzaleznia :)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Przygotowanie jest neslychanie latwe.
Wszystkie skladniki na ciasto mieszamy mixerem do powstania gladkiej masy, nastepnie wylewamy do wysmarowanej maslem tortownicy i pieczemy ok 45-55 min w temp 180c sprawdzajac patyczkiem czy juz gotowe.
Ciasto ostudzic i przekroic na 2 czesci.
Krem: wszystkie skladniki zmiksowac mikserem (zadna filozofia:)
Ciasto przelozyc kremem. Mozna posmarowac góre i boki lub po prostu wylac polowe kremu na wierzch i "dac mu splynac".
Udekorowac wg uznania. Ja zwykle ozdabiam ten tort pralinkami.