Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada z mleka w proszku. Nie dużo wysiłku i dzieci zadowolone :) Pamiętam jak moi rodzice robili coś podobnego.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 481
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3285
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 481
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3285
Składniki
Mleko wlewamy do garnka. Dodajemy kakao, cukier oraz masło. Podgrzewamy do rozpuszczenia, staramy się nie zagotować. Ściągamy z kuchenki i szybko mieszając lub miksując wsypujemy stopniowo mleko w proszku. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Wykładamy papierem do pieczenia formę do keksów 28cm i przekładamy do niej masę czekoladową. Wyrównujemy i wkładamy do lodówki na minimum 6 godzin.