Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
... Kinder Chocolate w odświętnym wydaniu ! "torcik" zrobił furrorę w przedszkolu na urodzinowym przyjęciu mojego synka ;-)
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 102
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 149
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 102
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 149
Składniki
Biszkopt : Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą cukru. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodać łyżeczkę wanilii i proszku do pieczenia,następnie mąkę.Zmiksować na gładką masę,na koniec połączyć z pianą z białek. Przełożyć ciasto do przygotowanej tortownicy i wstawić do rozgrzanego piekarnika( 180 ) ,piec ok 25-30 Po całkowitym ostygnięciu odkroić z ciasta brzeg na ok 1 cm i w brakujące miejsce ułożyć pionowo batoniki. Następnie roztopić czekolady w kąpieli wodnej (każdą osobno) oraz galaretki w 1 szkl wrzątku + 1 łyżeczka żelatyny (również każda osobno). Pianka z białą czekoladą : 2 butelki śmietany ubić ( ok 8 min) na puszystą masę z 1 łyżką cukru pudru,następnie dodać białą,lekko przestudzoną czekoladę i galaretkę. Zmiksować i przelać masę na biszkopt.Wstawić do lodówki. Pianka z gorzką czekoladą : 2 butelki śmietany ubić ( ok 8 min) na puszystą masę z 1 łyżką cukru pudru,następnie dodać lekko przestudzoną czekoladę i galaretkę. Zmiksować i przelać na poprzednią,stężałą piankę. Ozdobić czekoladą.
SMACZNEGO !