Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
... Kinder Chocolate w odświętnym wydaniu ! "torcik" zrobił furrorę w przedszkolu na urodzinowym przyjęciu mojego synka ;-)
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 613
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 373
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 613
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 373
Składniki
Biszkopt : Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą cukru. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodać łyżeczkę wanilii i proszku do pieczenia,następnie mąkę.Zmiksować na gładką masę,na koniec połączyć z pianą z białek. Przełożyć ciasto do przygotowanej tortownicy i wstawić do rozgrzanego piekarnika( 180 ) ,piec ok 25-30 Po całkowitym ostygnięciu odkroić z ciasta brzeg na ok 1 cm i w brakujące miejsce ułożyć pionowo batoniki. Następnie roztopić czekolady w kąpieli wodnej (każdą osobno) oraz galaretki w 1 szkl wrzątku + 1 łyżeczka żelatyny (również każda osobno). Pianka z białą czekoladą : 2 butelki śmietany ubić ( ok 8 min) na puszystą masę z 1 łyżką cukru pudru,następnie dodać białą,lekko przestudzoną czekoladę i galaretkę. Zmiksować i przelać masę na biszkopt.Wstawić do lodówki. Pianka z gorzką czekoladą : 2 butelki śmietany ubić ( ok 8 min) na puszystą masę z 1 łyżką cukru pudru,następnie dodać lekko przestudzoną czekoladę i galaretkę. Zmiksować i przelać na poprzednią,stężałą piankę. Ozdobić czekoladą.
SMACZNEGO !