Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu, efektowne i smaczne czekoladowe babeczki z malinowym kremem na bezie włoskiej. Idealne na przyjęcia dla dzieci.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puch. Mąkę przesiewamy z sodą i kakao. Do masy jajecznej stopniowo dodajemy pozostałe składniki, miksując tylko do połączenia. Na końcu powoli dodajemy mąkę. Foremki do babeczek (u mnie 18 sztuk) napełniamy masą do 3/4 objętości. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu studzimy.
Pure malinowe mieszamy ze 150 g cukru, gdy masa zacznie się gotować zaczynamy ubijać białka ze szczyptą soli. Powoli do białek dodajemy pozostały cukier. Pure zdejmujemy z ognia i od razu powoli wlewamy do cały czas ubijanej piany. Przełączamy na najwyższe obroty miksera i ubijamy do wystudzenia masy. Masa będzie bardzo gęsta i lśniącą. Przekładamy ją do worka cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy na zimne babeczki.