Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu, efektowne i smaczne czekoladowe babeczki z malinowym kremem na bezie włoskiej. Idealne na przyjęcia dla dzieci.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 257
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 141
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 50
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 257
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 141
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 50
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puch. Mąkę przesiewamy z sodą i kakao. Do masy jajecznej stopniowo dodajemy pozostałe składniki, miksując tylko do połączenia. Na końcu powoli dodajemy mąkę. Foremki do babeczek (u mnie 18 sztuk) napełniamy masą do 3/4 objętości. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu studzimy.
Pure malinowe mieszamy ze 150 g cukru, gdy masa zacznie się gotować zaczynamy ubijać białka ze szczyptą soli. Powoli do białek dodajemy pozostały cukier. Pure zdejmujemy z ognia i od razu powoli wlewamy do cały czas ubijanej piany. Przełączamy na najwyższe obroty miksera i ubijamy do wystudzenia masy. Masa będzie bardzo gęsta i lśniącą. Przekładamy ją do worka cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy na zimne babeczki.