Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo smaczne, wilgotne, tak czekoladowe po prostu pycha. Przepis na ciasto zaczerpnięty z książki "Sushi, paella, guacamole" którą otrzymałam ze Smaker.pl
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21644
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21644
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
"Czekoladę stopić razem z masłem w piekarniku mikrofalowym lub w kąpieli wodnej. Wyjąć, wymieszać i wsypać cukier trzcinowy. Jedno jako ubić w misie, do piany dodać ser,cukier i olejek waniliowy. Mieszać, aż utworzy się aksamitny krem. Pozostałe dwa jajka ubić i pomału wlewać do kremu masłowo-czekoladowego, cały czas mieszając.Pomału wsypać również mąkę, mieszając. Naczynie żaroodporne lub formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. 2/3 czekoladowego ciasta przełożyć do formy i rozsmarować jajeczno-serowy krem. Łyżką nałożyć pozostałą 1/3 czekoladowego ciasta. Drewnianym patyczkiem delikatnie i dobrze wymieszać warstwy czekoladowego ciasta i jajeczno-serowego kremu. Piekarnik nagrzać. Czekoladowe brownies piec w temperaturze 160 * przez około 35 minut. Po tym czasie wbić drewniany patyczek, żeby sprawdzić, czy ciasto się upiekło. Czekoladowe brownies zostawić w formie do wystygnięcia, pokroić w kwadraty i podawać."