Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo smaczne, wilgotne, tak czekoladowe po prostu pycha. Przepis na ciasto zaczerpnięty z książki "Sushi, paella, guacamole" którą otrzymałam ze Smaker.pl
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 396
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14642
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 396
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14642
Składniki
"Czekoladę stopić razem z masłem w piekarniku mikrofalowym lub w kąpieli wodnej. Wyjąć, wymieszać i wsypać cukier trzcinowy. Jedno jako ubić w misie, do piany dodać ser,cukier i olejek waniliowy. Mieszać, aż utworzy się aksamitny krem. Pozostałe dwa jajka ubić i pomału wlewać do kremu masłowo-czekoladowego, cały czas mieszając.Pomału wsypać również mąkę, mieszając. Naczynie żaroodporne lub formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. 2/3 czekoladowego ciasta przełożyć do formy i rozsmarować jajeczno-serowy krem. Łyżką nałożyć pozostałą 1/3 czekoladowego ciasta. Drewnianym patyczkiem delikatnie i dobrze wymieszać warstwy czekoladowego ciasta i jajeczno-serowego kremu. Piekarnik nagrzać. Czekoladowe brownies piec w temperaturze 160 * przez około 35 minut. Po tym czasie wbić drewniany patyczek, żeby sprawdzić, czy ciasto się upiekło. Czekoladowe brownies zostawić w formie do wystygnięcia, pokroić w kwadraty i podawać."