Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowe ciasto dla prawdziwych smakoszy czekolady.
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2841
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2841
Składniki
Czekoladę wraz z masłem dać do metalowej miski lub niedużego naczynia i rozpuścić w kąpieli wodnej. W między czasie przesypać orzechy włoskie i rozgnieść (można także pokroić lecz nie bardzo drobno, choć traci się trochę czasu :) ). Kiedy czekolada z masłem się rozpuści należy odstawić ją do wystygnięcia.
Do dużego garnka lub miski dodać cukier i jajka. Ubić.Dodawać masę czkoladową, mąkę, szczyptę soli ciągle mieszając. Dodać orzeczhy włoskie. Wszystko razem dokładnie wymieszać
Wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę. Jeżeli chcesz, może to być wysoka i podłużna foremkę, wtedy brownies beda wyższe lub też na szerszą i niższa. Według uznania kucharza :)
Piec w piekarniku nagrzanym do 175-180stC przez 40-50 min.
Brownies beda na zewnatrz ładnie wypieczone, jednakże w środku będą mokrawe, można powiedzieć że nawet lepkie, co jest w tym cieście zamierzone :) Takie mają być, nie bójcie się, że to np zakalec, ja tak miałam na poczatku, gdy zrobiłam je pierwszy raz. Są bardzo dobre :) Do kawy na pewno pasuja!
Smacznego :)