Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1094
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1094
Składniki
Margarynę , cukier, jajka ubić. Następnie dodać kakao, pół słoika dżemu, sodę i mąkę połączyć. W trakcie mieszania stopniowo dolewać mleko. Ciasto przelać do formy normalnej biszkoptowej lub do tortownicy w zależności od tego co chcemy zrobić:). piec w 175st ok. 45 min.
do dekoracji polewa i co kto lubi:)
Upieczone ciasto ostudzić i przekroić w połowie posmarować dolną połowę ciasta resztą dżemu i przykryć drugą udekorować polewą.