Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowe ciasto z burakami"
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 89
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 177
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 771
Polecam, pychota.
Odsłon: 459
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 262
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 89
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 177
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 771
Polecam, pychota.
Odsłon: 459
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 262
Składniki
W misce mieszam przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cukier. Miksuję blenderem buraki, jajka i olej na gładkie purée. Stopniowo dodaję mąkę z innymi suchymi składnikami, dokładnie mieszam.
Czekoladę ścieram na tarce o grubych oczkach i dodaję do masy, mieszam. Gotowe ciasto przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i piekę 40–45 minut w 160–170oC do tzw. suchego patyczka.
Gdy upieczone ciasto wystygnie, posypuję cukrem pudrem. W wersji bardziej wykwintnej ozdabiam placek polewą czekoladową i posiekanymi orzechami włoskimi.Źródło: Rewia